Tänä kesänä illastetaan kahtena heinäkuun lauantaina, 6.7.2024 ja 20.7.2024
Tule mukaan nauttimaan mystisen Yöveden tunnelmasta ja kauden parhaista makuelämyksistä sympaattisen kalastaja-alus Junon kyydissä!
Matkalla Saimaan järviluonto näyttäytyy parhaimmillaan ja perillä Saimaan saaressa päivällinen on katettu rantakalliolle.
Illallisen valmistaa paikan päällä D.O.Saimaa- keittiömestari Ilkka Arvola. Herkullinen neljän ruokalajin illallinen on täynnä Saimaan makuja. Menussa käytämme sesongin parhaita raaka-aineita lähimetsistä, -vesiltä ja omasta puutarhasta. Suuri osa raaka-aineista on itsekerättyjä ja -kasvatettuja, kalankin pyydämme itse norppaturvallisilla pyydyksillä. Lisäksi suosimme lähialueen pientuottajien laadukkaita tuotteita. Moni luottotoimittajistamme kuuluu D.O.Saimaa – tuottajaverkostoon. Kestävän kehityksen arvot ovat siis keskiössä myös ruokafilosofiassamme.
MENU
ALKUUN
Marinoitua ahventa ja uuden sadon perunaa
VÄLIIN
Villiyrttigazpacho
PÄÄLLE
Metsäsieniä, pinaattia ja savustettua Yöveden haukea
JÄLKEEN
Metsämansikoita ja ankanmuna brûlée
Varaa paikkasi pian! Paikkoja on vain 12 / illallinen.
Alkoholittomat juomat sisältyvät hintaan. Alkoholilliset ruokajuomat voit tuoda mukanasi itse. Annamme mielellämme juomasuositukset.
Saarikohteessamme on wc ja illallinen nautitaan katoksen alla. Retken toteutuminen on riippuvainen säästä. Jos emme pääse illastamaan saareen, illallinen syödään vanhan hirsitalomme tuvassa Saimaan rannalla.
Elämyksen kesto: n. 4 h (sis. venematkat 2 h). Lähtö Ristiinan Nikinsalmesta (Suurlahdentie 3189, 52360 Someenjärvi) klo 17
Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö. Illallinen toteutuu mikäli osallistujia on vähintään neljä
Hinta 185 € / hlö
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: asta@uhkua.fi / Asta 040 744 7631
——————————————————————————
Uhkua’s wild food dinner on the island of Lake Saimaa
Immerse yourself in the enchanting athmosphere of Saimaa’s lake nature during two magical Saturdays in July – the 6th and the 20th.
Join us for an unforgettable experience as we navigate the mysterious Yövesi with charming old fishing boat Juno. Once you’re on the island, we will treat you with the season’s finest local culinary delights! During the journey, the beauty of lake nature unfolds at its best, and upon reaching the idyllic little island, dinner is served on the rocky shore with breathtaking finnish lake scenery.
The dinner is prepared on open fire by our residential D.O.Saimaa -chef Ilkka Arvola. Delicious four course menu is filled with flavors of Saimaa and features the best seasonal ingredients from the surrounding nature. We grow large part of the ingredients ourselves and pick mushrooms, berries and herbs in the local forests. The fish is caught nearby in a seal-friendly way and the rest of the ingredients come from local producers. Sustainability is at the heart of everything we do, and food made from local and homegrown ingredients is our passion.
MENU
First – Marinated perch and ne potatoes
Between – Wild herb gazpacho
Main – Forest mushrooms, spinach and smoked pike
After – Forest strawberries and duck egg brûlée
Secure your place in the table! With only 12 seats available per dinner, spaces fill up quickly. For those seeking an exclusive experience, we also organize dinners on request to small groups – simply reach out for more details.
Non-alcoholic beverages are included in the price. If you want to enjoy alcohol during the dinner feel free to bring your own (drink recommendations by request).
Our island destination has a toilet, and the dinner is enjoyed under a canopy. If the weather conditions do not allow the boat ride, the dinner is served in our charming old log house.
Duration: 4 hrs / Group size: 4 – 12 people / Price: 185 € / person
Departure, Suurlahdentie 3189, 52360 Someenjärvi at 5 PM.
Uhkua is located 50 km from Mikkeli and 250 km from Helsinki.
More info and reservations: Asta +358 40 744 7631 / asta@uhkua.fi