Pyöräily
Saimaalla

Uhkuan palvelut pyöräilijöille

Kuulumme ’WELCOME CYCLIST- TERVETULOA PYÖRÄILIJÄ’ – verkostoon. Olet lämpimästi tervetullut meille kaikenlaisilla kaksipyöräisillä kulkuvälineillä juuri sellaisena kuin olet, vaikka vähän reissussa rähjääntyneenäkin.

Meillä on turvallista pysäköidä ja säilyttää pyörääsi käyntisi aikana. Saatavillasi ovat myös pyörän perushuoltotarvikkeet pieniä huoltotoimenpiteitä varten. Tarvittaessa saat pestyä pyöräsi ja itseäsi voit hemmotella saunan löylyissä ja Saimaan aalloissa. Pyöräilyvaatteiden pesu onnistuu perinteisellä nyrkkipyykki-menetelmällä vaikka saunomisen yhteydessä. Sähköpyörän akun tai puhelimesi saat ladattua tarvittaessa ja vesipullojen täyttö onnistuu, jos satumme olemaan tontilla ohi ajaessasi. 

Yöpyessäsi meillä sinulla on mahdollisuus tilata aamiainen, iltapalaa tai eväät mukaan otettaviksi. Toimimme tilausperiaatteella, eli toivoisimme ruokatoiveet esitettävän meille jo varauksen yhteydessä tai viimeistään viikkoa ennen saapumistasi. Omat kokkailutkin onnistuvat yöpyessäsi majoituslautalla. Isommille ryhmille järjestämme ruokailuja tilauksesta. Jos haluatte matkallanne nauttia todellista lähiruokaa suoraan järvestä, metsistä, omalta maalta, ja paikallisilta tuottajilta ole yhteydessä niin mietitään teille sopiva kokonaisuus. Lisätietoa ruokafilosofiastamme löydät täältä https://uhkua.fi/vastuullisuus/ ja kelluvasta lauttamajoituksesta täältä: https://uhkua.fi/palvelut/#luontomajoitusKysy lisää palveluistamme ja muista majoitusvaihtoehdoista. Annamme vinkit myös lähiseutujen reitteihin ja palveluihin sekä autamme sinua mielellämme matkallasi tai ennen matkaa!

Meidät saavutat Vihreän Kullan kulttuuritietä pitkin, joko Ristiinan tai Hurissalon suunnasta. Vihreän kullan kulttuuritie, Etelä-Savon virallinen matkailutie, alkaa Mäntyharjulta ja kulkee Ristiinan, Puumalan ja Sulkavan kautta aina Punkaharjulle saakka.

Vihreän kullan kulttuuritie
Klikkaa karttaa. Vihreän kullan kulttuuritie | www.outdooractive.fi

Matkan varrelle jää monia upeita käyntikohteita sekä paikallisten yrittäjien palveluita, tuotteita ja tapahtumia. Vihreän kullan kulttuuritietä pitkin ajaessasi pääset nauttimaan niin maalaismaisemista ja metsäisistä teistä kuin Saimaan kauniista järviluonnostakin. Esimerkiksi Mäntyharjulta löytyy kulttuurin nälkäiselle pyöräilijälle Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyt ja konsertit https://taidekeskussalmela.fi. Edelleen Ristiinaan ja meille saapuessasi matkalle jäävät tietysti myös huikeat Astuvansalmen kalliomaalaukset https://www.visitmikkeli.fi/fi/palvelut/astuvansalmen-kalliomaalaukset ja historiaa huokuva Pien-Toijolan talonpoikaismuseo https://etelasavonmuseot.fi/museot/etela-savon-kunnat/mikkeli/pien-toijolan-talonpoikaismuseo. Meiltä eteenpäin Puumalan suuntaan jatkaessasi pääset nauttimaan Lietveden maisematien näkymistä ja palveluista sen varrella https://visitpuumala.fi/nae_ja_koe/legendaarinen-pistohiekka/. Lietveden maisematien varrelta löytyy myös hurmaava vanha sahamiljöö, jossa voit yöpyä, ruokailla ja nauttia livemusiikista ja teatteristakin https://sahanlahtiresort.fi.

Saimaan ja Saimaan kauniit pyöräreitit kuten tunnetun Puumalan saaristoreitin saavutat siis helposti myös Mikkelin ja Mäntyharjun suunnalta saapuessasi. Matka meiltä saaristoreitille on lyhyt, vain 15 km mittainen. Hurissalosta voit poiketa Lietveden maisematielle ja kiertää reitin myötäpäivään. Vastapäivään kiertäessäsi pääset Pyörälautta Norpan kyydissä Hurissalon Kivisalmesta Lintusaloon. Lisätietoa Puumalan saaristoreitistä löydät täältä: https://visitpuumala.fi/pyoraile_ja_patikoi/saaristoreitti/

 

Pyöräretkituotteet

Kehitämme jatkuvasti tuotteita myös pyöräilijöille. Kesälle 2023 saimme valmiiksi yhden ja lisäämme lähtöjä tarpeen mukaan myös syksylle.  Tämä kolmen paikallisen matkailuyrittäjän yhteinen omatoimipyöräretkipaketti on nyt myynnissä Äksyjen Ämmien vastuullisen matkailun verkkokaupassa. Tule nauttimaan Saimaan maisemista, mauista ja kulttuurista meille Uhkuaan, Tuukkalan tilalle ja Yöveden Ateljeekotiin! 

 

Tutustu ihka ensimmäiseen pyöräretkituotteeseemme täällä:

https://aksytammat.fi/p/748/pyorailyretket/pyoralla-paastaan-yoveden-makujen–kulttuurin–ja–saimaan-maisemissa

Luontomajoitus

Tarjoamme elämyksellistä ja ekologista majoituspalvelua luonnon rauhassa. Ota lempeät löylyt ja nuku hyvät yöunet Uhkuan kelluvilla lautoilla Saimaan laineilla. Luonnonläheinen ja yksinkertainen mutta ylivoimaisen mukava majoituskokemus luo mahdollisuuden irrottautua arjesta ja antaa luonnon viedä. 

Lautat sijaitsevat Ristiinan Nikinsalmessa [kartta]. Kulku lautalle tapahtuu vanhalla tervatulla soutuveneellä, joka kuljettaa majoittujat myös pienen matkan päähän saunalautan löylyihin, omalla lihasvoimalla tietysti.

Myös lemmikit ovat tervetulleita majoittumaan! Emme veloita lemmikeistä maksua.

Lautat voit varata kokonaan omaan käyttöösi tai järjestää lautoilla illanviettoja isommalle porukalle. Tarvittaessa majoitus- ja saunalautta voidaan myös yhdistää toisiinsa.

MAJOITUSHINNAT 31.3.2023 ASTI
  • 1 vrk viikolla 125 € / koko lautta
  • 1 vrk viikonloppuna 145 € / koko lautta
MAJOITUSHINNAT 1.4.2023 ALKAEN
  • 1 vrk 185 € / koko lautta
Majoituslautalla on parivuode (120 cm) ja mahdollisuus varavuoteelle (1 hlö). Lisävuoteen hinta 30 €.
 
 
MAJOITUSKONTTI ON MYÖS TALVIASUTTAVA. Kontti on eristetty ja lämpenee puuhellan lämmöllä, joten asiakkaan on huolehdittava itse lämmityksestä. Lisälämmönlähteenä toimii tarvittaessa kaasulämmitin. Talviaikaan lautat on yhdistetty toisiinsa ja sijaitsevat rannan tuntumassa. Saunalautan yhteyteen tehdään talvisin myös avanto.
 

MAJOITUSLAUTTA ON VARATTAVISSA MYÖS AIRBNB:N KAUTTA: