Keitä me olemme
/
Yrityksen tarina

Asta Aalto

Luontohetkistänne vesillä ja maissa vastaa vuokraveneenkuljettajan tutkinnolla varustettu luonto-ohjaaja ja Suomen Melontakouluttajien kouluttama melontaohjaaja Asta Aalto. Hän on myös Saimaa Geoparkin geo-opas.

Villiruokaan ja sesonginmukaisiin, lähiluonnosta ja -tiloilta saataviin raaka-aineisiin perustuvat luontoruokailupalvelut ja ruokatuotteet ovat olennainen osa palveluitamme. Niistä vastaa D.O Saimaa -keittiömestari ja Uhkuan yhteistyökumppani Ilkka Arvola.

Uhkuan tarina alkoi eräänlaisesta luontoheräämisestä. Luonto, erityisesti Saimaan ainutlaatuinen järviluonto, on ollut Asta Aallolle viime vuosina tärkeä rauhoittumisen ja arjesta irtautumisen paikka. Aiemmin hän työskenteli aivan toisella alalla ja suuntasi luontoon vain vapaa-ajallaan. Joitakin vuosia sitten Asta alkoi hakeutua luontoon aiempaa enemmän ja luonto kutsui niin voimakkaasti, että hän lähti opiskelemaan alaa. Vanha työ jäi taakse.

“Luonnosta löysin rauhaa ja selkeyttä elämääni”, Aalto kertoo.

Palaset tulevasta alkoivat loksahdella kohdilleen, kun hän ideoi Saimaan aalloilla kelluvan luonnonläheisen majoituksen, tapasi kannustavan, tekevän ja samoja arvoja tunnustavan elämänkumppanin ja lopulta päätyi myös rakkaan Saimaan rannalle asumaan. Syntyi Uhkua, ja luonnosta liikkumisesta tuli Aallolle ammatti. Luontoyrittäjyys on hänelle paljon enemmän kuin vain työtä.
 

“Haluan todella vaikuttaa luonnon hyvinvointiin ja sen säilymiseen tekemällä vastuullisia valintoja. Näin ollen vastuullisuus on vahvasti läsnä ja myös näkyy kaikessa toiminnassamme.”

Uhkuassa asiat tehdään rennosti ja ilon kautta, mutta luonnon hyvinvointi otetaan vakavasti. Olemme kiitollisia mahdollisuudesta vaikuttaa ihmisiin, jotka osallistuvat Uhkuan retkille ja toimintaan asiakkaina tai yhteistyökumppaneina. 

“Ehkä luonnon tarjoamat elämykset ja sen monimuotoisuuden ymmärtäminen avaavat asiakkaillemme uusia tapoja vaikuttaa luonnon hyvinvointiin, esimerkiksi harrastamalla roskatonta retkeilyä ja syömällä vastuullisesti.”

Uhkua Saimaa, Kuva Anna-Katri Hänninen WEB-60
Asta Aalto, Uhkua Oy

Lupaus

LUPAAMME SINULLE MIELEENJÄÄVÄN SAIMAA-KOKEMUKSEN.
TARKKAAN MIETITYT YKSITYISKOHDAT, PALVELUN HELPPOUS JA HENKILÖKOHTAISUUS TEKEVÄT KOKEMUKSESTASI AINUTLAATUISEN. KOHTAAMISESTA MEIDÄN JA LUONNON KANSSA JÄÄ LÄMMINHENKINEN MUISTO.

Yhteistyössä

Uhkua toimii yhteistyössä Metsähallituksen, Saimaan Virkistysalueyhdistyksen ja Saimaa Geoparkin kanssa. Lisäksi olemme mukana Bikelandin pyöräilijäystävällisten yritysten joukossa. Kauttamme saa myös vuokrattua SUP-lautoja toiselta paikalliselta pienyritykseltä Ristiinan SUP-vuokraamolta.