Kokeile
luontoelämyksiä
ja aktiviteetteja.
Varaa majoitus
luonnon rauhasta

Luontoelämykset

Uhkua järjestää kestävällä tavalla toteutettuja luontokokemuksia Saimaan arvokasta järviluontoa kunnioittaen. Toimimme pääosin Luoteis-Saimaalla Yöveden ja Louhiveden ympäristöissä,  mutta tilauksesta olemme valmiita lähtemään kauemmaskin. 

Vesillä liikumme avokanooteilla tai pienellä 12-paikkaisella kalastajaveneellä koulutetun ammattilaisen johdolla. Käytettävissämme on kokemisen arvoisia kauniita paikkoja ja reittejä sekä vesillä että maissa. Palveluistamme löytyy eritasoisia opastettuja retkipaketteja ja tilausretket räätälöidään ryhmän taito- ja kuntotason mukaan. Teemme kaikille retkillemme myös turvallisuussuunnitelman reitin, toiminnan ja ryhmän profiilin mukaan.

Valmiita opastettuja retkipaketteja ja nettivaraus tulossa kesän aikana. Siihen asti voimme sopia toteutettavaksi juuri sinulle tai ryhmällenne sopivan luontoelämyksen. Ota yhteyttä niin teemme tarjouksen!
 
Luonnon tarjoamien silmänruuan ja sielun levon lisäksi ravitsemme asiakkaitamme lähiluonnon- ja tilojen antimilla. Järjestämme myös kursseja ja tapahtumia erilaisilla teemoilla, jotka nekin toki liittyvät luontoon.
 

Luontomajoitus

Tarjoamme elämyksellistä ja ekologista majoituspalvelua luonnon rauhassa. Ota lempeät löylyt ja nuku hyvät yöunet Uhkuan kelluvilla lautoilla Saimaan laineilla. Luonnonläheinen ja yksinkertainen mutta ylivoimaisen mukava majoituskokemus luo mahdollisuuden irrottautua arjesta ja antaa luonnon viedä. 

Lautat sijaitsevat Ristiinan Nikinsalmessa [kartta]. Kulku lautalle tapahtuu vanhalla tervatulla soutuveneellä, joka kuljettaa majoittujat myös pienen matkan päähän saunalautan löylyihin, omalla lihasvoimalla tietysti.

Myös lemmikit ovat tervetulleita majoittumaan! Emme veloita lemmikeistä maksua.

Lautat voit varata kokonaan omaan käyttöösi tai järjestää lautoilla illanviettoja isommalle porukalle. Tarvittaessa lautat voidaan myös yhdistää.


 
MAJOITUSHINNAT KESÄSESONGILLA 2022 (31.8.2022 asti)
 • 1 vrk viikolla 165 € / koko lautta
 • 1 vrk viikonloppuna ja pyhäpäivinä 185 € / koko lautta
MAJOITUSHINNAT SYYSKAUDELLA 2022 (31.8 – 31.10.2022)
Huom! Syyslomaviikoilla 41-43 käytössä sesonkihinnat
 • 1 vrk viikolla 125 € / koko lautta
 • 1 vrk viikonloppuna ja pyhäpäivinä 145 € / koko lautta
MAJOITUSKONTTI ON MYÖS TALVIASUTTAVA. 

MAJOITUSHINNAT TALVIKAUDELLA 1.11.2022 – 31.3.2023

 • 1 vrk viikolla 125 € / koko lautta
 • 1 vrk viikonloppuna ja pyhäpäivinä 145 € / koko lautta
HUOM! Talvilomaviikoilla 8-10 käytössä sesonkihinnat. Majoitus suljettuna 18.12.2022 – 12.2.2023

Majoituslautalla on parivuode (120 cm) ja mahdollisuus varavuoteelle (1 hlö). Lisävuoteen hinta 30 €.
 
Hinnat sisältävät tervetuliaisjuoman, saunavuoron 2,5 h / majoitusvrk (omatoiminen lämmitys) ja soutuveneen käytön vuokra-ajalla. Saunaa vuokrataan myös muille, joten saunavuoron ajankohta sovitaan tarvittaessa etukäteen. Kahvit ja teet kuuluvat majoituksen hintaan. Kaapista löytyy paikallisen pienpaahtimon kahvia ja valikoima suomalaisittain maustettua teetä.
 
Majoituslautalla on omatoimikokkausta varten kaasujääkaappi, kaasuliesi ja kaasugrilli sekä tarpeellinen ruuanvalmistus- ja ruokailuvälineistö. Kompostikäymälä löytyy lautalta ja soutuveneellä pääset kulkemaan rantaan ja saunalle.
Lautalla ei ole sähköjä ja aurinkopaneelit ovat vasta tulossa. Ota siis varavirtalähde mukaan, jotta saat puhelintasi ladattua. 
Auton tai muun kulkuvälineesi voi jättää majoituksen ajaksi pihaamme osoitteeseen Suurlahdentie 3189, 52360 Someenjärvi.

Saunalautta

Ota lempeät löylyt Uhkuan kelluvalla saunalautalla Saimaan laineilla. Luonnonläheinen ja yksinkertainen mutta ylivoimaisen mukava kylpykokemus luo mahdollisuuden irrottautua arjesta ja antaa luonnon viedä. 

Lautta sijaitsee Ristiinan Nikinsalmessa [kartta]. Kulku lautalle tapahtuu vanhalla tervatulla soutuveneellä, omalla lihasvoimalla tietysti.


 
SAUNALAUTAN VUOKRA
 • 200 € / 3 h. Lisätunnit 50 €. Sauna odottaa valmiiksi lämmitettynä saunojia.
Lauteille mahtuu mukavasti kerrallaan 4 – 6 henkilöä, lautan kokonaiskapasiteetti on 12 hlö. 
Tervetuliaisjuoma, pesuaineet ja pyllynaluset sisältyvät hintaan. Lautalta löytyy kompostikäymälä, pukuhuone ja kaasugrilli.
 
Varaa majoituksesi tai saunaelämyksesi yhteydenottolomakkeella. Maksutiedot saat sähköpostiisi. Voit maksaa myös paikan päällä korttimaksulla. Nettivaraus ja -maksu tulevat käyttöön loppukesän 2022 aikana. Annamme mielellämme lisätietoja myös puhelimitse. Yhteystiedot.
 
Molemmille lautoille voit tilata ruoka- ja luonto-ohjelmapalvelut tarvittaessa kauttamme. Kysy lisää aamu- ja iltapalakorin sisällöstä ja yksilöllisesti suunnitelluista villi- ja lähiruoka-aterioista, joko etukäteen valmistettuina tai kokin valmistamana paikan päällä. Lähialueen tuottajien raaka-aineista kootun aamu- ja iltapalakorin hinta 36 €/ 2 hlö. Yksilöllisesti suunnitelluista aterioista annamme tarjouksen.

Vuokraamo

Jos haluat retkeillä omatoimisesti, vuokraamme käyttöösi avokanootteja varusteineen (2 kpl Winkkari 175 ja 2 kpl Artic 16), soutuvenettä, telttasaunaa, riippumattoja ja muita retkeilyvälineitä. Vuokraamalla pääset kokeilemaan varusteita ennen niiden hankkimista omaksi. Vuokratessasi satunnaiseen tarpeeseen säästät myös rahaa ja ennen kaikkea luontoa.
 
Kanootit luovutetaan osoitteesta Suurlahdentie 3189 (Nikinsalmi / Ristiina). Muut retkeilytarvikkeet voidaan toimittaa tarvittaessa myös muualle muiden menojemme aikataulun mukaan. Erillisestä tuonnista perimme tapauskohtaisen toimitusmaksun. Varusteiden nouto aikaisintaan klo 9 ja palautus klo 18 mennessä.
 
Vuokraaja sitoutuu palauttamaan välineet siinä kunnossa kun ne olivat vuokralle annettaessa ja tarvittaessa korvaamaan aiheutuneet vahingot ja vauriot. Välineet tarkistetaan luovutuksen ja palautuksen yhteydessä.
 
Välinevaraukset tällä hetkellä yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla. Vuokra maksetaan etukäteen sähköpostitse saamillasi maksutiedoilla tai vuokraushetkellä maksukortilla. Nettivaraus- ja maksu tulee käyttöön loppukesän 2022 aikana. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää vuokrattavista tuotteista tai muista retkeilytarvikkeista. 

Hinnasto

(hinnat sisältävät ALV:n 24%)

Uhkua Saimaa, Kuva Anna-Katri Hänninen WEB-4

Avokanootti

Avokanootti (2 hlö):

 • 30 € / 4 h
 • 50 € / koko päivä (nouto ja palautus 9-18 välillä)
 • 80 € / vrk
 • 180 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 280 € / vko
Vuokra sisältää kaikki melontaan tarvittavat varusteet (mela, kelluntaliivi ja vedenkestävä puhelinpussi)
Vuokrauksen yhteydessä saat pienen varusteperehdytyksen, mutta mikäli lähdet melomaan omalla porukalla ja teillä ei ole lainkaan aiempaa melontakokemusta, suositellaan vuokrauksen yhteyteen varaamaan tunnin väline- ja tekniikkaperehdytys 50 € / ryhmä

Soutuvene

 • 20 € / 4 h
 • 50 € / koko päivä (nouto ja palautus 9-18 välillä)

Riippumatto

 • 5 € / vrk

Riippumattosetti

 • 15 € / vrk
 • 25 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 50 € / vko

Setti sisältää riippumaton, tarpin, hyttysverkon, ohuen makuualustan ja aluspeiton tarpeen mukaan

Teltta

Teltta (2 hlö)
 • 15 € / vrk
 • 25 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 50 € / vko

Telttasauna

 • 100 € / vrk, lisäpäivät 50 €. Paketti sisältää teltan, kiukaan kivineen, vesisäiliön, lauteet sekä löylykiulun ja -kauhan. Kuljetuspituus ilman lauteita 1 m, lauteiden kanssa 160 cm. Teltan koko 2 X 2 m, korkeus 155 / 190 cm. Paino yhteensä n. 34 kg + kivet.