Kokeile
luontoelämyksiä
ja aktiviteetteja.
Varaa majoitus
luonnon rauhasta

Luontoelämykset

Uhkua järjestää kestävällä tavalla toteutettuja luontokokemuksia Saimaan arvokasta järviluontoa kunnioittaen. Toimimme pääosin Luoteis-Saimaalla Yöveden ja Louhiveden ympäristöissä,  mutta tilauksesta olemme valmiita lähtemään kauemmaskin. 

Vesillä liikumme avokanooteilla tai pienellä 12-paikkaisella kalastajaveneellä koulutetun ammattilaisen johdolla. Käytettävissämme on kokemisen arvoisia kauniita paikkoja ja reittejä sekä vesillä että maissa. Palveluistamme löytyy eritasoisia opastettuja retkipaketteja ja tilausretket räätälöidään ryhmän taito- ja kuntotason mukaan. Teemme kaikille retkillemme myös turvallisuussuunnitelman reitin, toiminnan ja ryhmän profiilin mukaan. Tarjoamme valmiita opastettuja retkipaketteja tai voimme sopia toteutettavaksi juuri sinulle tai ryhmällenne sopivan luontoelämyksen. Ota yhteyttä niin teemme tarjouksen!

 
Luonnon tarjoamien silmänruuan ja sielun levon lisäksi ravitsemme asiakkaitamme lähiluonnon- ja tilojen antimilla. Järjestämme myös kursseja ja tapahtumia erilaisilla teemoilla, jotka nekin toki liittyvät luontoon.
 

Luontomajoitus

Tarjoamme elämyksellistä ja ekologista majoituspalvelua luonnon rauhassa. Ota lempeät löylyt ja nuku hyvät yöunet Uhkuan kelluvilla lautoilla Saimaan laineilla. Luonnonläheinen ja yksinkertainen mutta ylivoimaisen mukava majoituskokemus luo mahdollisuuden irrottautua arjesta ja antaa luonnon viedä. 

Lautat sijaitsevat Ristiinan Nikinsalmessa [kartta]. Kulku lautalle tapahtuu vanhalla tervatulla soutuveneellä, joka kuljettaa majoittujat myös pienen matkan päähän saunalautan löylyihin, omalla lihasvoimalla tietysti.

Myös lemmikit ovat tervetulleita majoittumaan! Emme veloita lemmikeistä maksua.

Lautat voit varata kokonaan omaan käyttöösi tai järjestää lautoilla illanviettoja isommalle porukalle. Tarvittaessa majoitus- ja saunalautta voidaan myös yhdistää toisiinsa.

MAJOITUKSEN HINTA
 • 1 vrk 185 € / koko lautta
Majoituslautalla on parivuode (120 cm) ja kesäaikaan mahdollisuus varavuoteelle (1 hlö). Lisävuoteen hinta 30 €. 
 
TALVIVARAUKSIIN TARJOAMME MAHDOLLISUUDEN KÄYTTÄÄ LUMIKENKIÄ VELOITUKSETTA MAJOITUKSEN AJAN. Annamme vinkit hyviin reitteihin ja lähiseudun luontokohteisiin. Saimaan jää ja rantojen metsät kutsuvat ulkoilemaan. Tai mikset ottaisi lumikenkiä mukaan Astuvansalmen retkelle? Astuvansalmen kalliomaalaukset sijaitsevat vain noin kymmenen kilometrin päässä Uhkuasta ja ovat loistava päiväretkikohde!
 
PÄÄSIÄISEN MAJOITUSTARJOUS AJALLA 29.3 – 1.4.2024
1 vrk / 165 € 
2 vrk / 320 €
3 vrk / 465 €
MAJOITUSKONTTI ON MYÖS TALVIASUTTAVA. Kontti on eristetty ja lämpenee puuhellan lämmöllä, joten asiakkaan on huolehdittava itse lämmityksestä. Lisälämmönlähteenä toimii tarvittaessa kaasulämmitin. Talviaikaan lautat on yhdistetty toisiinsa ja sijaitsevat rannan tuntumassa. Saunalautan yhteyteen tehdään talvisin myös avanto.

 

Kysy myös muita majoitusvaihtoehtoja!

MAJOITUSLAUTTA ON VARATTAVISSA MYÖS AIRBNB:N KAUTTA:

Hinta sisältää tervetuliaisjuoman, saunavuoron 2,5 h / majoitusvrk (omatoiminen lämmitys) ja soutuveneen käytön vuokra-ajalla sulan veden aikaan. Saunaa vuokrataan kesäaikaan myös muille, joten saunavuoron ajankohta sovitaan silloin tarvittaessa etukäteen. Talvella kun lautat on yhdistetty toisiinsa, sauna on majoittujien käytössä koko majoittumisen ajan. 

Kahvit ja teet kuuluvat majoituksen hintaan. Kaapista löytyy paikallisen pienpaahtimon Kirjalan kahvipaahtimon kahvia ja teevalikoima, suola, pippuri, sokeri, hunaja ja öljy. Toimitamme lautalle myös juomaveden. 

Majoituslautalla on omatoimikokkausta varten kaasujääkaappi, kaasuliesi ja kaasugrilli sekä tarpeellinen ruuanvalmistus- ja ruokailuvälineistö. Kompostikäymälä löytyy lautalta ja soutuveneellä pääset kulkemaan rantaan ja saunalle.

Lautalla ei ole sähköjä ja aurinkopaneelit ovat vasta tulossa. Ota siis varavirtalähde mukaan, jotta saat puhelintasi ladattua.

Lautalle voit tilata myös luonto-ohjelmapalveluja tai ruokaa. Kysy lisää aamu- ja illalliskorien sisällöstä ja yksilöllisesti suunnitelluista sesonginmukaisista villi- ja lähiruoka-aterioista, joko etukäteen valmistettuina tai kokin valmistamana paikan päällä. Lähiluonnon ja -tilojen herkuista koostuvan aamupalakorin hinta on 40 € (2 hlö) ja illalliskorin hinta 60 € (2 hlö). Yksilöllisesti suunnitelluista aterioista annamme tarjouksen. 

Auton tai muun kulkuvälineesi voi jättää majoituksen ajaksi saunarannan risteykseen. Annamme tarkemmat ohjeet kun majoitus lähestyy. Perille asti julkinen liikenne ei kulje, mutta voimme tarvittaessa noutaa majoittujat korvausta vastaan myös Mikkelin matkakeskukselta, Ristiinasta tai Hurissalon tienhaarasta, jonne pääsee paikallisliikenteen linja-autolla. Paikallisliikenteen aikataulut 2.6.2024 asti löytyvät täältä: 
Kesäaikataulut tulevat voimaan 3.6.2024 alkaen.

Saunalautta ja vanha rantasauna

Ota lempeät löylyt Uhkuan kelluvalla saunalautalla Saimaan laineilla tai rannan 200 vuotta vanhassa hirsisaunassa. Muista myös vuokrattava telttasauna! Lisätietoja löydät Vuokraamosta.

Saunat sijaitsevat Ristiinan Nikinsalmessa [kartta]. Kulku lauttasaunalle tapahtuu vanhalla tervatulla soutuveneellä, omalla lihasvoimalla tietysti. Talviaikaan lauttasauna on parkissa rannan läheisyydessä ja pukuhuoneena toimiva majoitustila saadaan tarvittaessa lämmitettyä. Rantasaunalla saunotaan vanhaan tyyliin eli pukuhuoneessa ei ole lämmitystä.

Lauttasaunalla avantomahdollisuus.


 
SAUNALAUTAN VUOKRA
 • 200 € / 3 h, Lisätunnit 50 €. Sauna odottaa valmiiksi lämmitettynä saunojia. 
Lauteille mahtuu mukavasti kerrallaan 4 – 6 henkilöä, lautan kokonaiskapasiteetti on 12 hlö. 
 
 RANTASAUNAN VUOKRA
 • 200 € / 3 h, Lisätunnit 50 €. Sauna odottaa valmiiksi lämmitettynä saunojia. 
Lauteille mahtuu mukavasti kerrallaan 4 – 6 henkilöä.


Kysy lisää hinnoittelusta, jos sinulla on muita tarpeita.

Pesuaineet ja pefletit sisältyvät hintaan. Vuokrapyyhkeet 4 € / kpl. Lauttasaunalta löytyy kompostikäymälä, pukuhuone ja kaasugrilli. Rantasaunan lähellä on ulkokäymälä. 
 
Saunomisen yhteyteen voit tilata ruoka- ja luonto-ohjelmapalvelut tarvittaessa kauttamme. Kysy lisää yksilöllisesti suunnitelluista villi- ja lähiruoka-aterioista, joko etukäteen valmistettuina tai kokin valmistamana paikan päällä.

Vuokraamo

Jos haluat retkeillä omatoimisesti, vuokraamme käyttöösi avokanootteja varusteineen (2 kpl Winkkari 175 ja 2 kpl Artic 16), soutuvenettä, telttasaunaa, riippumattoja, lumikenkiä ja muita retkeilyvälineitä. Vuokraamalla pääset kokeilemaan varusteita ennen niiden hankkimista omaksi. Vuokratessasi satunnaiseen tarpeeseen säästät myös rahaa ja ennen kaikkea luontoa.
 
Kanootit luovutetaan osoitteesta Suurlahdentie 3189 (Nikinsalmi / Ristiina). Muut retkeilytarvikkeet voidaan toimittaa tarvittaessa myös muualle muiden menojemme aikataulun mukaan. Erillisestä tuonnista perimme tapauskohtaisen toimitusmaksun. Varusteiden nouto aikaisintaan klo 9 ja palautus klo 18 mennessä.
 
Vuokraaja sitoutuu palauttamaan välineet siinä kunnossa kun ne olivat vuokralle annettaessa ja tarvittaessa korvaamaan aiheutuneet vahingot ja vauriot. Välineet tarkistetaan luovutuksen ja palautuksen yhteydessä.
 
Välinevaraukset yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla. Vuokra maksetaan etukäteen sähköpostitse saamillasi maksutiedoilla, laskulla tai vuokraushetkellä maksukortilla. Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää vuokrattavista tuotteista tai muista retkeilytarvikkeista. 
 
Yhteistyökumppanimme Ristiinan SUP-vuokraamon kautta saat vuokrattua myös SUP-lautoja majoituksesi ajaksi. Katso lisää vuokraamon Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/100091569858064

Hinnasto

(hinnat sisältävät ALV:n 24%)

Uhkua Saimaa, Kuva Anna-Katri Hänninen WEB-4

Avokanootti

Avokanootti (2 hlö):

 • 30 € / 3 h
 • 50 € / koko päivä (nouto ja palautus 9-18 välillä)
 • 80 € / vrk
 • 180 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 280 € / vko
Vuokra sisältää kaikki melontaan tarvittavat varusteet (mela, kelluntaliivi ja vedenkestävä puhelinpussi)
Vuokrauksen yhteydessä saat pienen varusteperehdytyksen, mutta mikäli lähdet melomaan omalla porukalla ja teillä ei ole lainkaan aiempaa melontakokemusta, suositellaan vuokrauksen yhteyteen varaamaan tunnin väline- ja tekniikkaperehdytys 50 € / ryhmä

Soutuvene

 • 20 € / 4 h
 • 40 € / koko päivä (nouto ja palautus 9-18 välillä)

Riippumatto

 • 5 € / vrk (2 kpl löytyy)

Riippumattosetti

 • 15 € / vrk
 • 25 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 50 € / vko

Setti sisältää Ticket to the moon- riippumaton, hyttysverkon, ohuen makuualustan ja DD Hammocksin tarpin ja aluspeiton tarpeen mukaan (2 kpl settejä löytyy).

Teltta

Robens Boulder (2 hlö)
 • 15 € / vrk
 • 25 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 50 € / vko

Makuualusta

2 kpl kolmen vuodenajan ilmatäytteisiä Exped Dura 5R M makuualustoja. Koko 183 X 52 cm. Paksuus 7 cm. Alle löytyy tarvitaessa solumuovialusta kylmempiin öihin.
 • 5 € / vrk
 • 10 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 15 € / vko

Kaasukeitin ja retkiruokasetti

MSR Pocket Rocket 2 ja Primuksen keittoastia-setti (kaksi kattilaa, pannu ja kahvipannu)
 • 10 € / vrk
 • 15 € / 3 vrk tai viikonloppu (pe-su)
 • 20 € / vko

Telttasauna

 • 100 € / vrk, lisäpäivät 50 €. Paketti sisältää teltan, kiukaan kivineen, vesisäiliön, lauteet sekä löylykiulun ja -kauhan. Kuljetuspituus ilman lauteita 1 m, lauteiden kanssa 160 cm. Teltan koko 2 X 2 m, korkeus 155 / 190 cm. Paino yhteensä n. 34 kg + kivet.

Lumikengät

10 paria TSL -lumikenkiä. Koot 217 (kantavuus 40 – 100 kg)  ja 227 (kantavuus 70 – 140 kg)

 2 paria Morpho lumikenkiä (Trim Alp ja Super Trim Alp)

Kaksi paria Lekin sauvoja löytyy tarvittaessa mukaan

 • 25 € / vrk
 • 35 € / viikonloppu (pe – su)
 • Jos otat vuokralle isomman määrän kenkiä tai haluat vuokrata pidemmälle ajalle, teemme tarjouksen.