Ruokaelämykset

TALVIKATISKAT JA MADEKEITTOA SAIMAALLA

Elämyksen aikana tutustutaan talvikalastuksen saloihin. Paikallinen kalastaja ja kokki Ilkka Arvola opastaa meidät katiskoilleen Saimaan jäälle. Kävelemme lumikengillä rauhalliseen tahtiin pyydyksille. Matkalla saat kuulla kalastuksesta Saimaalla ja pääset seuraamaan kuinka kala ruokapöytäämme talvella päätyy. Elämyksen kruunaa talvinen Saimaan luonto, joka antaa meille hetken kaunista katsottavaa ja aistittavaa. Kalalla käynnin jälkeen nautimme Nikinsalmen vanhan tuvan lämmössä maittavan madekeittoaterian. Made on itse pyydettyä ja aterian muut raaka-aineet koostuvat vuoden mittaan säilötyistä mauista ja lähialueen pientuottajien laadukkaista tuotteista. Kestävän kehityksen arvot ovat keskiössä myös ruokafilosofiassamme.

  • Elämyksen kesto: n. 3 h.
  • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
  • Hinta: 125 €/ hlö

Tämä ruoka- ja luontoelämys sopii erinomaisesti esimerkiksi TYHY-päivien ohjelmaan tai yritysvierailuiden oheisohjelmaksi. Retki saatavilla tilauksesta ja retken toteutuminen riippuu sää- ja jäätilanteesta. Lisäksi järjestämme ohjattua lumikenkäilyä Saimaalla. Kysy lisää!

SIENIRETKI LÄHIMETSÄÄN JA SADONKORJUUILLALLINEN

Ensiluokkaiset syksyn raaka-aineet, niistä loihdittu sadonkorjuu-illallinen ja tunnelmallinen vanhan talon tupa luovat puitteet tälle aterialle. Ennen pöytään siirtymistä käydään herättämässä ruokahalua lähimetsässä. Nuuhkitaan syksyisen metsän tuoksuja ja tutkitaan mitä sienikorin täytteeksi löytyy. Mahdollinen saalis voidaan käyttää osana illallista tai saat sen mukaasi valmistusvinkkien kera.

Keittiömestari Ilkka Arvolan valmistama neljän ruokalajin illallinen nautitaan leivinuunin lämmössä ison pöydän äärellä. Menu on kasvis- ja kalapainotteinen ja siinä hyödynnetään sadonkorjuuajan tuoreita raaka-aineita. Kala pyydetään lähivesiltä norppaturvallisesti ja itsekerätyt sienet ja marjat yhdessä lähialueen pientuottajien laadukkaiden tuotteiden kanssa muodostavat herkullisen sesongin raaka-aineita kunnioittavan makuelämyksen.

Mukaan tarvitset säähän sopivan vaatetuksen, sieniveitsen ja -korin saat meiltä.

Tämä ruoka- ja luontoelämys on saatavilla tilauksesta (elokuu – lokakuu) ja sopii erinomaisesti myös TYHY-päivien ohjelmaan tai yritysvierailuiden oheisohjelmaksi. 

  • Elämyksen kesto: n. 4 h.
  • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
  • Hinta: 185 €/ hlö 

VILLIRUOKAILLALLINEN SAIMAAN SAARESSA

Lähdemme nauttimaan mystisen Yöveden tunnelmasta ja kauden parhaista makuelämyksistä sympaattisen kalastaja-alus Junon kyydissä. Matkalla Saimaan järviluonto näyttäytyy parhaimmillaan ja perillä Saimaan saaressa päivällinen on katettu rantakalliolle. Ennen pöytään siirtymistä on hetki aikaa ihastella ympäristöä omatoimisesti, kierrellä kauniita kalliorantoja, katsella järvelle ja bongailla vaikka norppaa.

Illallisen valmistaa paikan päällä keittiömestari Ilkka Arvola. Herkullinen neljän ruokalajin illallinen on kasvis- ja kalapainotteinen. Kalan pyydämme lähivesiltä norppaturvallisilla pyydyksillä ja menussa käytämme sesongin parhaita raaka-aineita, joista suuri osa on itsekerättyjä ja -kasvatettuja. Lisäksi suosimme lähialueen pientuottajien laadukkaita tuotteita. Kestävän kehityksen arvot ovat keskiössä myös ruokafilosofiassamme.

Saarikohteessamme on wc ja illallinen nautitaan katoksen alla. Retken toteutuminen on riippuvainen säästä. Jos emme pääse illastamaan saareen, illallinen syödään vanhan hirsitalomme tuvassa. Elämyksen kesto n. 4 h. Saatavilla kesä – elokuussa, pyynnöstä myös toukokuussa tai syksymmällä.

Tämä ruoka- ja luontoelämys on saatavilla tilauksesta ja sopii erinomaisesti myös TYHY-päivien ohjelmaan tai yritysvierailuiden oheisohjelmaksi.

  • Elämyksen kesto: n. 4 h.
  • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
  • Hinta: 185 €/ hlö