Retkielämykset

LUMIKENKÄRETKI SAIMAAN TALVISESSA LUONNOSSA

Lähde ohjatulle lumikenkäretkelle nauttimaan hangista ja lumoutumaan Saimaan talvisesta luonnosta!

Tämä retki sopii kaikille kunnosta riippumatta. Etenemme maastossa ja Saimaan jäällä ryhmänä leppoisaa vauhtia ja haluttaessa kokeilemme myös lumikenkien mäennousukykyä. Retki on saatavilla tilauksesta ja retken aloitusajankohta on sovittavissa toiveiden mukaan. Myös hämäräretket mahdollisia. Tapaamme Nikinsalmen torpalla (Suurlahdentie 3189, 52360 Someenjärvi) ja säädämme varusteet yhdessä kuntoon ennen lähtöä. Tarvittaessa retki voidaan järjestää myös muissa maisemissa. 

Mukaan retkelle tarvitset säänmukaisen vaatetuksen, tukevat varrelliset kengät (+säärystimet/muut lahkeensuojat), istuinalustan ja juomista. Hämäräretkelle mukaan otsalamppu.

Lämmin juoma kuuluu retken hintaan. Halutessasi mukaan voi tilata myös käsityönä valmistetut sesonginmukaiset lähiruokaeväät, jotka nautitaan retken aikana. 

Opastuskielet suomi ja englanti. Varaukset viimeistään 48 h ennen retkeä. 

 • Retken kesto: 2 h
 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö 
 • Retken hinta: 40 €/ hlö
 • Retkieväät: 20 €/ hlö

Minimilaskutus 4 hlö, isommista ryhmistä ja vaihtoehtoisista paikoista voidaan tehdä tarjous. Tämä retki toimii perheiden ja porukoiden lisäksi erinomaisesti esimerkiksi yritysten henkilöstön virkistyspäivän ohjelmana tai osana yritysvieraiden ohjelmaa.

ASTUVANSALMEN KALLIOMAALAUKSILLE
PATIKOIDEN TAI LUMIKENGILLÄ

Tule nauttimaan Saimaan järviluonnosta ja astu Astuvansalmen kalliomaalausten ikiaikaiseen taidenäyttelyyn!
 

Tämä retki on saatavilla tilauksesta ja retken aloitusajankohta on sovittavissa toiveiden mukaan. Retki on toteutettavissa ympäri vuoden. Sulan maan aikaan se tehdään patikoiden ja talvella otamme tarvittaessa mukaan lumikengät.

TALVILOMILLA 17.2.2024 – 10.3.2024 TARJOUKSENA TARJOAMME RETKEILIJÖILLE PIENEN SUOLAISEN VÄLIPALAN, JOKA NAUTITAAN MAALAUKSILLA.

Tapaamme Astuvansalmen parkkipaikalla (Suurlahdentie 2039, n. 40 km Mikkelistä), josta lähdemme rauhallisesti polkua pitkin kohti kalliomaalauksia. Perillä olemme noin tunnin matkanteon jälkeen ja siirrymme 6000 vuotta vanhan kalliotaiteen äärelle. Upeat Pohjois-Euroopan suurimmat kalliomaalaukset kertovat ikiaikaista kiehtovaa tarinaansa monin erin kuvin. Samalla opas kertoo maalausten ja Saimaan syntytarinaa.

Raikas tai lämmin juoma vuodenajan mukaan kuuluu hintaan. Lisäksi voit haluttaessa tilata mukaan käsityönä valmistetut sesonginmukaiset lähiruokaeväät, jotka nautitaan maalauksilla. 

Tämä retki sopii kaikentasoisille, myös isommat lapset ovat tervetulleita mukaan (varmista lumikenkien sopivuus). Opastuskielet suomi ja englanti. Mukaasi tarvitset säänmukaisen vaatetuksen, hyvät kengät (mielellään varrelliset + säärystimet/muut lahkeensuojat, jos käytämme lumikenkiä) ja juotavaa. Istuinalustakin kannattaa napata mukaan, jos sellainen löytyy.

Varaukset viimeistään 48 h ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 3 – 3,5 h
 • Optimaalinen ryhmäkoko: 4 – 12 hlö
 • Retken hinta: 65 € / hlö
 • Retkieväät: 20 € / hlö

Minimilaskutus 4 hlö, isommista ryhmistä voidaan tehdä tarjous. Kysy lisää!

Tämä retki toimii hienosti myös yrityksen henkilöstön virkistyspäivän ohjelmana tai osana yritysvieraiden ohjelmaa. Kysy myös vene- ja melontaretkiä Astuvalle! Vesiltä käsin lähestyttäessä myös huikea kallion kasvoprofiili ’Astuvan ukko’ näyttäytyy upeasti retkeilijöille.

ILTAMELONTA JA LEMPEÄT LÖYLYT YÖVEDELLÄ

Koe Saimaan Yövesi rauhallisesti avokanootilla (kaksikko) meloen ja luonnosta nauttien ammattitaitoisen oppaan johdolla. Ilta päättyy lempeisiin löylyihin Saimaan upeissa maisemissa!
 
Tapaamme Nikinsalmen torpalla, kokoonnumme pieneen alkuinfoon ja nautimme samalla metsäisen lähtöjuoman. Infon jälkeen lähdemme melomaan kohti Yövettä. Matkaa kertyy yhteensä n. 10 km ja tahti on rauhallinen. Reitti kulkee Saimaan kauniissa maisemissa rantoja mukaillen ja pieniä luotoja seuraillen. Pidämme matkan aikana pieniä taukoja vesillä ja kerran vedämme kanootit rantaan ja hengähdämme hetken. Aikaa on evästykseen, pienelle jaloittelulle tai vaikka virkistävään pulahdukseen. Noin kolmen tunnin vesillä olon jälkeen melojia odottaa valmiiksi lämmitetty sauna. Saunominen tapahtuu tapauskohtaisesti joko kelluvalla saunalautalla tai rannan vanhassa hirsisaunassa.
 
Retkellä ja saunan päälle maistuu tietysti hyvä ruoka. Hintaan sisältyy käsityönä valmistetut sesonginmukaiset lähiruokaeväät ja iltaruoka saunalla. Usein tarjoamme kalaa ja kasviksia lisukkeineen suoraan grillistä. Raaka-aineet hankitaan läheltä ja kestävästi. Suuri osa kerätään ja kasvatetaan itse, kala nousee lähivesiltä. Lisäksi käytämme laadukkaita lähialueen pientuottajien raaka-aineita.
 
Tämä melonta sopii kaikentasoisille yli 15-vuotiaille melojille. Reitin pituutta voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden ja taitotason mukaan (kysy lisää hinnoittelusta). Voidaan meloa vaikka lähisaaren ympäri tai käväistä kääntymässä kauniilla Vuolteen kanavalla. Opastuskielet suomi ja englanti. Melontavarusteet saat meiltä, joten mukaasi et tarvitse muuta kuin keliin sopivat vaatteet, vaihtovaatteet saunalle, juomavettä ja energiapitoista naposteltavaa melonnan ajaksi. Pyyhkeet kuuluvat hintaan. Noudatamme Suomen Melontakouluttajat Ry:n turvallisuusohjeita. Retki on varattavissa toukokuusta syksyyn ja aloitusajankohta on sovittavissa vuodenajan ja toiveiden mukaan. 
 
Varaukset viimeistään 1 vko ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 6 h, josta melonnan osuus n. 4 h taukoineen
 • Ryhmäkoko: 4 – 8 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 245 €/ hlö

VENERETKI SAIMAAN SAAREEN VILLIRUUAN ÄÄRELLE

Koe lumoava Yövesi ja Saimaan maut!
 
Tapaamme Nikinsalmen torpalla, jonka rannasta lähdemme pienellä kalastaja-alus Junolla Saimaan aalloille. Seilaamme kohti Yövettä ja Kaposaarta halki kauniin järviluonnon nauttien samalla metsäisestä tervetuliaisjuomasta. Perillä on hetki aikaa kierrellä kaunista saarta, kerätä ehkä vähän marjoja ja sieniä tai istahtaa vaikka rantakalliolle bongailemaan norppaa.
 
Katetulla tulipaikalla valmistuu sillä välin maittava villiruoka-ateria sesongin parhaita makuja hyödyntäen. Raaka-aineet hankitaan läheltä ja kestävästi. Suuri osa kerätään ja kasvatetaan itse, kala nousee lähivesiltä norppaystävällisillä pyydyksillä. Lisäksi käytämme laadukkaita lähialueen pientuottajien raaka-aineita. Kevätmenusta voi löytyä esimerkiksi Järvikalakeitto saaristolaisleivän kera, nokipannukahvit ja rahkaletut kuusenkerkkäsiirapilla. Kesällä ja syksyllä taas muita sesongin herkkuja. Kysy lisää ajankohdan mukaisista tarjoiluista.
 
Ruokailun jälkeen otetaan kokka kohti kotisatamaa ja nautitaan vielä hetki maisemista. 
 
Saarelta löytyy WC ja ruoka nautitaan ulkona katetulla tulipaikalla ja sen läheisyydessä. Retkellä ja veneessä noudatetaan turvallisuusohjeita ja koulutettu henkilökunta kuljettaa ja opastaa koko retken ajan. Opastuskielet suomi ja englanti. 
 
Retki on saatavilla toukokuusta syksyyn ja retken aloitusajankohta on sovittavissa vuodenajan ja toiveiden mukaan. Retki ja villiruoka-ateria on toteutettavissa myös maissa toivomassanne paikassa. Ota yhteyttä niin mietitään teille sopiva kokonaisuus. 
 
Retkellä on säävaraus. Jos säätilanne ei salli vesille lähtöä, retki pyritään aikatauluttamaan uudelleen. Jos tämä ei ole mahdollista villiruoka-ateria nautitaan vanhan talomme tuvassa Nikinsalmessa.
 
Varaukset viimeistään 1 vko ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 4 h
 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 155 €/ hlö