Retkielämykset

LUMIKENKÄRETKI SAIMAAN TALVISESSA LUONNOSSA

Lähde ohjatulle lumikenkäretkelle nauttimaan hangista ja lumoutumaan Saimaan talvisesta luonnosta!

Tämä retki sopii kaikille kunnosta riippumatta. Etenemme maastossa ja Saimaan jäällä ryhmänä leppoisaa vauhtia ja haluttaessa kokeilemme myös lumikenkien mäennousukykyä. Retki saatavilla tilauksesta ja retken aloitusajankohta on sovittavissa toiveiden mukaan. Myös hämäräretket mahdollisia. Tapaamme Nikinsalmen torpalla ja aluksi perehdymme lajin saloihin sekä säädämme varusteet yhdessä kuntoon. Halutessasi mukaan voi tilata käsityönä valmistetut sesonginmukaiset retkieväät (itseleivottua leipää runsailla täytteillä, lämmintä juomaa ja pieni makiapala).

Opastuskielet suomi ja englanti. Retki sopii perheiden ja porukoiden lisäksi erinomaisesti esimerkiksi TYHY-päivien tai yritysvierailuiden oheisohjelmaksi. Tarvittaessa retki voidaan järjestää myös muissa maisemissa. Kysy hinnoittelusta varatessasi.

Varaukset viimeistään 48 h ennen retkeä.

 • Retken kesto: 2 h
 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 40 €/ hlö
 • Retkieväät: 20 €/ hlö

ASTUVANSALMEN KALLIOTAIDEPATIKKA

Tule nauttimaan Saimaan järviluonnosta ja astu Astuvansalmen kalliomaalausten ikiaikaiseen taidenäyttelyyn!
 
Tapaamme Astuvansalmen parkkipaikalla (Suurlahdentie 2039), josta lähdemme rauhallisesti polkua pitkin kohti kalliomaalauksia. Perillä olemme noin tunnin kävelyn jälkeen ja siirrymme 6000 vuotta vanhan kalliotaiteen äärelle. Upeat Pohjois-Euroopan suurimmat kalliomaalaukset kertovat ikiaikaista kiehtovaa tarinaansa monin erin kuvin. Samalla opas kertoo maalausten ja Saimaan syntytarinaa.
 
Käsityönä valmistetut sesonginmukaiset lähiruokaeväät ja raikas tai lämmin juoma vuodenajan mukaan nautitaan maalauksilla ja ne sisältyvät retken hintaan. Tämä retki sopii kaikentasoisille, myös lapset ovat tervetulleita mukaan. Opastuskielet suomi ja englanti. Mukaasi tarvitset keliin sopivat vaatteet, hyvät kengät ja juomavettä. Retken aloitusajankohta on sovittavissa toiveiden mukaan ja retki on toteutettavissa ympäri vuoden. Sulan maan aikaan se tehdään patikoiden ja talvella otamme tarvittaessa mukaan lumikengät.
 
Kysy myös vene- ja melontaretkiä maalauksille! Vesiltä käsin lähestyttäessä myös huikea kallion ihmisprofiili näyttäytyy retkeilijälle.

Varaukset viimeistään 48 h ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 3 h
 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 85 €/ hlö

ILTAMELONTA JA LEMPEÄT LÖYLYT YÖVEDELLÄ

Koe Saimaan Yövesi rauhallisesti avokanootilla (kaksikko) meloen ja luonnosta nauttien ammattitaitoisen oppaan johdolla. Ilta päättyy lempeisiin löylyihin Saimaan upeissa maisemissa!
 
Tapaamme Nikinsalmen torpalla, kokoonnumme pieneen alkuinfoon ja nautimme samalla metsäisen lähtöjuoman. Infon jälkeen lähdemme melomaan kohti Yövettä. Matkaa kertyy yhteensä n. 10 km ja tahti on rauhallinen. Reitti kulkee Saimaan kauniissa maisemissa rantoja mukaillen ja pieniä luotoja seuraillen. Pidämme matkan aikana pieniä taukoja vesillä ja kerran vedämme kanootit rantaan ja hengähdämme hetken. Aikaa on evästykseen, pienelle jaloittelulle tai vaikka virkistävään pulahdukseen. Noin kolmen tunnin vesillä olon jälkeen melojia odottaa valmiiksi lämmitetty sauna. Saunominen tapahtuu tapauskohtaisesti joko kelluvalla saunalautalla tai rannan vanhassa hirsisaunassa.
 
Retkellä ja saunan päälle maistuu tietysti hyvä ruoka. Hintaan sisältyy käsityönä valmistetut sesonginmukaiset lähiruokaeväät ja iltaruoka saunalla. Usein tarjoamme kalaa ja kasviksia lisukkeineen suoraan grillistä. Raaka-aineet hankitaan läheltä ja kestävästi. Suuri osa kerätään ja kasvatetaan itse, kala nousee lähivesiltä. Lisäksi käytämme laadukkaita lähialueen pientuottajien raaka-aineita.
 
Tämä melonta sopii kaikentasoisille yli 15-vuotiaille melojille. Reitin pituutta voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden ja taitotason mukaan (kysy lisää hinnoittelusta). Voidaan meloa vaikka lähisaaren ympäri tai käväistä kääntymässä kauniilla Vuolteen kanavalla. Opastuskielet suomi ja englanti. Melontavarusteet saat meiltä, joten mukaasi et tarvitse muuta kuin keliin sopivat vaatteet, vaihtovaatteet saunalle, juomavettä ja energiapitoista naposteltavaa melonnan ajaksi. Pyyhkeet kuuluvat hintaan. Noudatamme Suomen Melontakouluttajat Ry:n turvallisuusohjeita. Retki on varattavissa toukokuusta syksyyn ja aloitusajankohta on sovittavissa vuodenajan ja toiveiden mukaan. 
 
Varaukset viimeistään 1 vko ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 6 h, josta melonnan osuus n. 4 h taukoineen
 • Ryhmäkoko: 4 – 8 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 245 €/ hlö

VENERETKI SAIMAAN SAAREEN VILLIRUUAN ÄÄRELLE

Koe lumoava Yövesi ja Saimaan maut!
 
Tapaamme Nikinsalmen torpalla, jonka rannasta lähdemme pienellä kalastaja-alus Junolla Saimaan aalloille. Seilaamme kohti Yövettä ja Kaposaarta halki kauniin järviluonnon nauttien samalla metsäisestä tervetuliaisjuomasta. Perillä on hetki aikaa kierrellä kaunista saarta, kerätä ehkä vähän marjoja ja sieniä tai istahtaa vaikka rantakalliolle bongailemaan norppaa.
 
Katetulla tulipaikalla valmistuu sillä välin maittava villiruoka-ateria sesongin parhaita makuja hyödyntäen. Raaka-aineet hankitaan läheltä ja kestävästi. Suuri osa kerätään ja kasvatetaan itse, kala nousee lähivesiltä norppaystävällisillä pyydyksillä. Lisäksi käytämme laadukkaita lähialueen pientuottajien raaka-aineita. Kevätmenusta voi löytyä esimerkiksi Järvikalakeitto saaristolaisleivän kera, nokipannukahvit ja rahkaletut kuusenkerkkäsiirapilla. Kesällä ja syksyllä taas muita sesongin herkkuja. Kysy lisää ajankohdan mukaisista tarjoiluista.
 
Ruokailun jälkeen otetaan kokka kohti kotisatamaa ja nautitaan vielä hetki maisemista. 
 
Saarelta löytyy WC ja ruoka nautitaan ulkona katetulla tulipaikalla ja sen läheisyydessä. Retkellä ja veneessä noudatetaan turvallisuusohjeita ja koulutettu henkilökunta kuljettaa ja opastaa koko retken ajan. Opastuskielet suomi ja englanti. 
 
Retki on saatavilla toukokuusta syksyyn ja retken aloitusajankohta on sovittavissa vuodenajan ja toiveiden mukaan. Retki ja villiruoka-ateria on toteutettavissa myös maissa toivomassanne paikassa. Ota yhteyttä niin mietitään teille sopiva kokonaisuus. 
 
Retkellä on säävaraus. Jos säätilanne ei salli vesille lähtöä, retki pyritään aikatauluttamaan uudelleen. Jos tämä ei ole mahdollista villiruoka-ateria nautitaan vanhan talomme tuvassa Nikinsalmessa.
 
Varaukset viimeistään 1 vko ennen retkeä. 
 • Retken kesto: 4 h
 • Ryhmäkoko: 4 – 12 hlö (minimilaskutus 4 hlö)
 • Retken hinta: 155 €/ hlö